joi, 13 octombrie 2016

Autoritățile spun că situația revine la normal în cele trei localități afectate de inundații

"ISU Buzău n-a mai înregistrat în această noapte nicio situație de urgență, nu a mai plouat în cursul zilei de miercuri, iar situația revine la normal", a declarat joi purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.
În comuna Bisoca, circa 500 de locuitori din satul Pleși rămân în continuare parțial izolați.
"Nu au fost probleme în această noapte, dar de trei zile plouă în continuu, iar podul de tuburi din satul Pleși continuă să o ia la vale, spre disperarea celor aproape 500 de suflete", a declarat joi primarul comunei Bisoca, Florin Stemate.
Potrivit sursei citate, oamenii au o rută ocolitoare pe un drum forestier sau prin județul Vrancea.
"Pe drumul forestier recent amenajat sunt cu 20 de kilometri mai mult, ceea ce pentru navetiști este o rută imposibil de făcut", a declarat primarul Stemate, care a precizat că are promisiuni de refacere a podului în cazul în care ploile vor înceta.
Primarul comunei Vernești, Daniel Năstase, a precizat că în această localitate se poate spune că acum situația a revenit la normal. "În această comună s-a intervenit cu buldoexcavatoare, două vole, trei camioane și un tractor cu cupă. La acest moment, situația a revenit la normal la Vernești, unde, din fericire, nu au fost inundate casele localnicilor, cu excepția unor grădini și terenuri", a spus primarul Năstase.
La rândul său, Cristian Ionel Mihai, primarul comunei Tisău, a arătat că în localitatea sa sunt distruse mai multe drumuri de legătură cu satele aparținătoare.
"În comuna noastră au fost distruse, în proporție de 90 la sută, mai multe drumuri ale cătunelor din comună. Apele au luat trei podețe, au stricat două punți pietonale,  iar în jur de 30 de gospodării au fost afectate, dar nu au fost inundate casele. Împreună cu pompierii, a fost extrasă apa din curți și din fântâni. Totodată, podul silvic din satul Pisculeni, care a creat mereu probleme la căderea unor ploi abundente, este avariat și se lucrează acum la repararea lui provizorie, pentru că va trebui apoi refăcut total", a mai spus primarul din Tisău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu